Return to site

Flixbus en Stichting OpenGeo integreren busreizen in Google Maps

· mobility,Google Maps,Trip planner

De reisplanner van Google Maps heeft een nieuw vervoersmiddel geïntegreerd, namelijk Flixbus. Met een app als boekings- en ticketsysteem pioniert Flixbus op het snijvlak van traditionele vervoersmiddel en digitalisering. Het vervoersbedrijf zoekt dan ook continu naar mogelijkheden om busreizen beter op de kaart te zetten. Onlangs ging het vervoersbedrijf een samenwerking aan met Stichting OpenGeo om open data optimaal te omarmen voor het beschikbaar stellen van haar reisinformatie.

Flixbus staat bekend om haar goedkope tarieven voor zowel nationale als internationale trajecten. De vervoerder verzorgt 120.000 dagelijkse verbindingen, waarmee ze 1000 bestemmingen verspreid over 20 landen met elkaar verbindt. De bussen rijden volgens een vaste route met vaste tussenstops naar hun eindbestemming. Om al deze informatie te ontsluiten voor reizigers maakt Flixbus gebruik van de internationale dienstregeling standaard GTFS.

Stichting OpenGeo verzorgt de GTFS data feed. Deze realtime data maakte het mogelijk om hoogwaardige reisplannertoepassingen te maken die communicatie met reizigers middels apps en displays aanzienlijk verbetert. De GTFS data wordt ook door Google Maps gebruikt voor de actuele reisinformatie in Nederland en Luxemburg. Door de samenwerking met Flixbus zijn nu ook deze busreizen in de Google Maps app te vinden.

Flixbus en stichting OpenGeo integreren busreizen in Google Maps

Open data speelt een cruciale rol in de transparantie voor gekoppelde mobiliteit en de optimale reisbeleving. Dit is dus weer een mooie mijlpaal in de wereld van reisinformatievoorziening.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly